top of page

"Nu pas leer ik echt iets aan mijn kids." – een ontroerende getuigenis van een alleenstaande mama

Jaarlijks geef ik veel geld uit aan speelgoed en aan brol, overbodige dingen dus. Maar al een lange tijd voelde ik me niet meer lekker in ons eigen huis. Alles stond vol, iedere plek was bezet, ik voelde me slaaf in eigen huis en van de kids hun spullen.


Nergens nog een plek van rust. Ok, het waren allemaal leuke spullen, vooral voor de kids. Maar ik heb 4 kids en dan heb je snel veel spullen. Dit moest veranderen.

Ik legde iedere maand een som opzij en opruimcoach Nele was mijn cadeau om die rust te vinden , waar ik zo nood aan had. Maar toen bleek dat ook de kids die rust nodig hadden want ze zeiden: “Dit is niet enkel een cadeau voor jou, maar voor ons hele gezin.”


Na een mailtje, kreeg ik al snel een telefoontje terug en de week nadien werd het werkelijkheid. Ik kreeg al bij het eerste bezoek zo veel tips, en de volgende dag stond ik al in de Ikea. Iedere dag ging ik aan de slag met de tips. Alle kamers en badkamer zijn daardoor zo veranderd.


Wat we echt belangrijk vinden is gebleven, de rest naar de kringloopwinkel: 5 auto’s vol om andere kids gelukkig te maken. In plaats van 3 speelhoeken in de living, is er nu 1 speelhoek, 1 bureaugedeelte en een ruime kast.