Welke schooldocumenten moet je bewaren?

Elk jaar komen honderden kinderen naar huis met hun – hopelijk goede – rapport. Maar ook met een hoop cursussen en schriften.


Wat moet je daar nu mee doen? Welke documenten moet je eigenlijk bewaren?Eigenlijk weinig, tot bijna niets. Op de website van Vlaanderen staat het eigenlijk erg goed uitgelegd:


Schriften, huistaken of agenda’s uit het basis- en secundair onderwijs hoeft u niet bij te houden. Hetzelfde geldt voor nota’s en cursussen in het hoger onderwijs. Studiebewijzen (getuigschriften, kwalificatiegetuigschriften en diploma’s) en rapporten kunt u het best wel bewaren.


In het secundair onderwijs zijn scholen (jij niet, de scholen wel ) verplicht om volgende zaken bij te houden tot 31 augustus van het volgende schooljaar:

klasagenda’s, schriftelijke examens en proeven van alle leerlingen van een bepaald schooljaar per studierichting de schriften, huistaken en werkstukken van drie leerlingen. De school kan met deze leerlingen afspreken dat ze de stukken thuis bewaren.

Scholen kunnen soms wel vragen om deze documenten zelf bij te houden (al raad ik scholen aan deze zelf te bewaren).


Samengevat

Bewaar zeker je certificaten, diploma’s en getuigschriften (rapporten in geval je nog naar een getuigschrift toewerkt, nog aan een studie bezig bent).

Schriften, huistaken en werkstukken hoef je niet te bewaren BEHALVE als de school hier uitdrukkelijk om gevraagd heeft. En dan ook maar tot 31 augustus van het volgende schooljaar.

Ziezo, moéten niet veel dus, maar wat wil jij bewaren 😉

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven