top of page

Wist je dat Google Foto's dit kon?

Tips & tricks

In deze blog geven we jullie enkele leuke voordelen van Google Foto's.


Zoekfunctie

De zoekfunctie is super! Via AI en op basis van de metadata worden automatisch een heleboel 'tags' gegeven aan je foto's. bv: - Voor het terugvinden van je vakantiefoto's in de Dolomieten, volstaat het gewoonweg de zoekterm 'Dolomieten' in te geven. We hebben de ervaring dat dit niet onfeilbaar is (vooral bij oudere foto's), maar over het algemeen is dit indrukwekkend gemakkelijk. - Wil je graag een foto terugvinden van je geliefde huisdier BoesBoes, geef dan gewoon de zoekterm 'kat' in en je krijgt meteen alle foto's van je trouwe (?) viervoeter.

Albums maken

Het maken van albums is eenvoudiger dan ooit. Sterker zelfs, Google stelt zelf al albums voor, bv op basis van locatie:

Recentelijk is er ook de functie bijgekomen om gezichten te taggen. Google zoekt dan met hulp van AI in jouw fotobibliotheek naar dezelfde persoon en groepeert deze. Wil je dus alle foto's van je partner terugvinden, dan kan dat in een handomdraai.

Delen van foto's en albums

Je kan heel eenvoudig albums maken en delen via een link die je doorstuurt via email, whatsapp, messenger,… Het is zelfs mogelijk om een album meteen te posten op Facebook. Ideaal voor vrienden- en familieuitstapjes.Heel fijn is dat de ontvanger geen Google account hoeft te hebben, je kan de foto's delen met iedereen die je wilt.

Bewerken

Je kan zelf foto's bewerken (bv onderbelichte foto's meer kleur geven, filters toevoegen, bijsnijden…). De mogelijkheden zijn eerder basic in vergelijking met andere, vaak betalende software, maar voor de doorsnee gebruiker is dit meer dan voldoende.

Google