top of page

Zo maak je in 1-2-3 een handige, flexibele én leuke gezinsplanner!Nu ik ’s avonds meer weg ben, en ook de kinderen agenda’s krijgen om rekening mee te houden, voelde ik dat het tijd werd voor wat organisatorische en visuele ondersteuning. En laat dat nu net één van mijn hobby’s zijn :).


Visueel maken van to do’s, maar ook planningen geven namelijk instant rust in je hoofd. Een maandkalender (of Collender ) was er al, maar ik zocht iets met meer plaats, én iets dat kon mee-evolueren met de steeds wisselende planningen.

Want o nee, het is niet omdat je je weekplanning maakt, dat die ook zo blijft. Bovendien zocht ik iets groters en duurzamers dan een blad papier voor elke week. En krijtborden vind ik echt niet prettig.

Dus dacht ik: een whiteboard. Met vakjes per dag en per gezinslid.


Ideale plek: de verticale radiator. Helaas kan je daar niet op schrijven (nee, écht niet) dus ging ik op zoek naar een magnetisch whiteboardfolie dat ik gewoon op de radiator kon ‘plakken’. In mijn zoektocht verwarde ik statisch echter met ‘magnetisch’ en ontving ik na enkele dagen een rol met een hele hoop whiteboard-vellen.

Niet magnetisch, maar statisch dus. Het vers